Hoe gebruik ik de mobiele scanner?

Met de mobiele scanner tover je elk mobiel apparaat met een camera om in een scanner. Dit is de meest eenvoudige manier om te scannen. Volg de stappen hieronder om tickets voor je evenement te scannen:

1. Ga naar "Tickets scannen" in het menu in het administratorenpaneel
  2. Druk op "Mobiele scanner gebruiken"
  3. Vink de tickettypen aan die je bij het scannen op het apparaat dat je in je handen hebt accepteert. Voor de meeste evenementen zijn dit alle tickettypen, maar maak je gebruik van (bijvoorbeeld) een speciale ingang voor VIP-gasten, dan kan je bij het apparaat waarmee bij de VIP-ingang gescand wordt aangeven dat enkel VIP-tickets geaccepteerd worden.
  4. Druk op "Start met scannen"
  5. Indien je voor het eerst scant, druk dan op "Request Camera Permissions" om toestemming te geven aan het browser-venster om je camera te mogen gebruiken
  6. Kies, indien je apparaat meerdere camera's heeft, de camera waarmee je wilt scannen en druk op "Start scanning"
  7. Richt de camera op een QR-code en voilà, je hebt het ticket gescand

Is deurverkoop voor je evenement ingeschakeld? Dan zie je ook direct een blauwe knop met "Deurverkoop QR-code tonen". Bezoekers die nog geen ticket hebben, kunnen met hun telefoon de QR-code scannen om direct een deurverkoop-ticket aan te schaffen.