Hoe schakel ik tweestapsverificatie in?

We vinden het belangrijk dat je je account goed kunt beveiligen. Je kan daarom op TicketSoft tweestapsverificatie inschakelen. Met tweestapsverificatie genereer je een code op een apparaat die je nodig hebt om in twee stappen in te loggen.

Om tweestapsverificatie in te schakelen, ga je naar: https://ticketsoft.nl/admin/account/security (of klik rechtsboven op je avatar en klik op "Beveiliging").

Op deze pagina zie je een QR-code staan. We adviseren je om 1Password of Google Authenticator te gebruiken.

Google Authenticator
Open de Google Authenticator app en voeg een login toe. Scan vervolgens de QR-code op het scherm en vul ter verificatie de code in die de Google Authenticator teruggeeft. Klik op tweestapsverificatie inschakelen om de tweestapsverificatie in te schakelen.

1Password
Wanneer je de browser-extensie van 1Password geïnstalleerd hebt, dan heb je als het goed is je TicketSoft e-mailadres en wachtwoord al opgeslagen. Klik op het 1Password-icoon van de extensie in de extensie-balk. Kies de inloggegevens die je ingesteld hebt. Druk op de 3 puntjes. Klik op Scan QR Code. De tweestapsverificatie is nu aan je login gekoppeld. Kopieer en plak de 6-cijferige code in het veld op de website en klik op Tweestapsverificatie inschakelen.

Tweestapsverificatie uitschakelen

Om tweestapsverificatie uit te schakelen, heb je de tweestapsverificatiecode nodig. Klik op de rode "Tweestapsverificatie uitschakelen" knop en voer de 6-cijferige code in. Je tweestapsverificatie is nu uitgeschakeld.

Heb je per ongeluk het tweestapsverificatiecode-apparaat gewist en kan je daardoor niet meer inloggen op je account? Neem dan contact met ons op.