Leeftijdsvalidatie inschakelen

Veiligheid is een belangrijk aspect bij het organiseren van een evenement. Als organisator wil je er alles aan doen om de veiligheid van je bezoekers te waarborgen. Een van de manieren om dit te doen is door leeftijdsvalidatie in te schakelen. Met TicketSoft kun je deze functionaliteit gemakkelijk instellen en de veiligheid van je evenement waarborgen.

Leeftijdsvalidatie instellen met TicketSoft

Het instellen van leeftijdsvalidatie met TicketSoft is eenvoudig. Je kunt bij het aanmaken of bewerken van een evenement aangeven of er leeftijdsrestricties zijn en wat deze restricties zijn. Bij het bestellen van een ticket moeten bezoekers dan hun geboortedatum invoeren. Op basis van deze gegevens wordt bepaald of de bezoeker oud genoeg is om het evenement bij te wonen.

Voordelen van leeftijdsvalidatie

Het instellen van leeftijdsvalidatie heeft verschillende voordelen. Ten eerste zorgt het voor een veiliger evenement. Door bezoekers te verplichten hun leeftijd te verifiëren, voorkom je dat minderjarigen toegang hebben tot een evenement waar ze nog niet oud genoeg voor zijn. Dit kan bijvoorbeeld bij concerten of festivals waarbij er sprake is van alcoholgebruik.

Ten tweede biedt leeftijdsvalidatie bescherming tegen aansprakelijkheid. Als organisator ben je verantwoordelijk voor de veiligheid van je bezoekers. Door leeftijdsvalidatie in te schakelen, kun je aantonen dat je er alles aan hebt gedaan om minderjarigen te weren en kun je eventuele aansprakelijkheid voorkomen.

Transparantie voor bezoekers

Het is belangrijk dat de leeftijdsrestricties duidelijk worden gecommuniceerd naar je bezoekers. Bij TicketSoft worden de leeftijdsrestricties altijd duidelijk weergegeven op de evenementpagina en in het bestelproces, zodat bezoekers precies weten of ze oud genoeg zijn om het evenement bij te wonen. Bezoekers die jonger zijn dan de ingestelde minimale leeftijd kunnen geen tickets bestellen.

Hoe kan ik leeftijdsvalidatie instellen?

Je kan leeftijdvalidatie inschakelen door in de categorie instellingen aan te vinken "Vereis leeftijdsvalidatie". Vervolgens kan je de minimale leeftijd voor het evenement instellen door het evenement te wijzigen.